Seier for Grønland

Bydelsutvalget i Gamle Oslo har etterlyst et Grønland-løft. I budsjettet som ble lagt fram onsdag leverer byrådet. I 2017 bevilges 10 millioner kommunale kroner. Torsdag ble det også klart at regjeringen bidrar med tilsvarende sum.

original_1478641762_0902529

Samarbeidspartiene er veldig godt fornøyd med at første skritt for Grønlandsløft er tatt, sier BU-leder Line Oma (Ap), Viktor Gjengaar (Mdg), Marian Hussein (SV) og Ali Mirahmadi (Rødt).

For samarbeidspartiene er det nå essensielt at det gjennomføres en stedsanalyse på Grønland som kan identifisere behov og ressurser. På den måten kan en sette inn riktige tiltak og sikre medvirkning og lokal forankring.

Vi må benytte lærdommen fra Tøyenløftet. Den viktigste ressursen er menneskene som bor i området.

De fire partiene har jobbet opp mot sine bystyrepolitikere og byråd for at løftet om Grønland-løft skulle innfris. På Internasjonal torgdag i slutten av august utfordret BU-leder Line Oma regjeringsmedlem Sylvi Listhaug til å bidra med et Grønland-løft.

Dette er bra for Grønland og vi som bor her. Vi er glade for at byrådet lytter til oss som vet hvor skoen trykker, og at regjeringen følger etter byrådet, sier samarbeidspartiene.